Actie zonnepanelen

Optie 1 – Schenk een zonnepaneel

Ook De Valier is niet immuun voor de energiecrisis. Als we nu niets doen, kijken we straks aan tegen torenhoge energiekosten. We besteden onze werkingsmiddelen liever aan de ondersteuning van onze gebruikers dan aan gas en elektriciteit. Dus investeren we dit jaar nog in structureel duurzame energie. En daarvoor kunnen we jouw steun goed gebruiken.

 

Schenk een zonnepaneel en krijg 225 euro (en een heerlijk warm gevoel) terug

Concreet komen er 164 zonnepanelen op de daken van de site in de Verlorenkoststraat voor een totaalbedrag van 82.000 euro. Elk paneel kost dus 500 euro. Als je ons zo’n paneel schenkt, geeft dat jou recht op een belastingvermindering van 45% van het geschonken bedrag. In dit geval 225 euro. Dat betekent dat je eigenlijk 275 euro betaalt om de hele Valier uit z’n dak te laten gaan van ‘zontentement’.

 

Jouw cadeau als zonnige weldoener

Je ontvangt van ons een fiscaal attest in het voorjaar van 2023, zodat je het kan toevoegen aan je belastingaangifte. Voor een volledige gift van 500 euro sturen we samen met het attest ook een mooi aandenken, met daarop het nummer van het paneel dat jij voor ons hebt aangekocht. Als bedanking, omdat jij een zonnige weldoener bent.

 

Wat moet je doen?

Schrijf 500 euro over op rekeningnummer BE98 0011 8537 8493 met vermelding ‘Gift met fiscaal attest – ZON’. Dat kan nog tot en met 31/12/2022. Uiteraard kan je ook minder storten (giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar).

 

Voor meer info over dit project: contacteer ons via steun@devalier.be.

 

Optie 2 – Deel je energie met De Valier

Heb je zelf zonnepanelen en beschik je over een digitale meter? Dan kan je productieoverschotten delen met De Valier (ook als je bij een andere leverancier dan die van De Valier bent aangesloten vanaf 01/01/2023). Zelf krijg je nauwelijks iets als je overschotten op het net injecteert, maar voor ons laat je er letterlijk het zonnetje mee schijnen.

 

Zo gaat het in zijn werk

Neem contact op met je energieleverancier en vraag om meetregime 3 te activeren. Met meetregime 3 geef je energiebeheerder Fluvius de toestemming om kwartierwaarden uit de digitale meter uit te lezen en die door te sturen naar de leverancier. Zo kan je leverancier jouw elektriciteitsfactuur en die van De Valier automatisch aanpassen.

 

Meer info vind je op de website van Fluvius

Daar staan alle verdere stappen die je moet nemen toegelicht.

 

Wens je verder op de hoogte gehouden te worden over deze mogelijkheid?

Mail dan naar info@devalier.be en wij houden je graag up-to-date met alle mogelijkheden omtrent deze optie.

 

 

Ken je onze site in de Verlorenkoststraat al? >