Typisch De Valier
- Kleinschalige woonvormen waarbij elk huis als een thuis probeert te zijn voor haar bewoners.
- Diverse medewerkers zoals woon– en activiteitenbegeleiders, afdelingsverantwoordelijken, dokters, logopedisten, kinesitherapeuten, verpleegkundigen, sociaal assistenten en orthoagogen.
- Werken in overleg met de bewoners en hun familie/ betrokkenen.
- Ondersteunen op een creatieve en persoonsgerichte manier met respect voor iemands mogelijkheden en grenzen.
- We kiezen er bewust voor om de werking van de personen met een niet-aangeboren hersenletsel te scheiden van de werking voor diegenen met een aangeboren handicap.
Woon- en dag ondersteuning
De Valier is erkend voor het aanbieden en verzorgen van woon- en dagondersteuning aan volwassen personen met een aangeboren handicap en een niet-aangeboren hersenletsel. Belangrijk in onze aanpak zijn de kleinschalige woonvormen, waarbij elk huis als een thuis probeert te zijn voor haar bewoners.
Samenleven in De Valier
De samenstelling van de huizen is, zowel wat betreft lichamelijke en cognitieve mogelijkheden als wat betreft leeftijd, zeer heterogeen.
Omdat het samenleven in groep geen afbreuk mag doen aan de eigenheid van elke persoon, streven we samen met de bewoner en hun familie zoveel als mogelijk naar een ‘ondersteuning op maat’.
Het stimuleren tot zelfstandig functioneren met daarnaast het creëren van ruimte tot eigen initiatieven, keuzes en wensen, staat centraal.
Elk huis en elke leefgroep gebruikt hiervoor eigen methodieken, aangepast aan de mogelijkheden en rekening houdend met de beperkingen van de bewoner.
Dagbesteding
Het activiteitenaanbod wordt afgestemd op de specifieke noden en behoeften van elke individuele bewoner/bezoeker. Een greep uit het aanbod: huishoudelijke taken, crea-ateliers (schilderen, tekenen…), boerderij, muziekbeleving, zwemmen, paardrijden, vakantie,…
Rechtstreeks toegankelijke hulp
Nood aan beperkte, handicap specifieke ondersteuning in de vorm van begeleiding, dagopvang of verblijf? We zoeken graag mee naar oplossingen.
Basisbudget ondersteuning
Heb je een attest voor vastgestelde ondersteuningsnood? We helpen je met het uitwerken van een zorgplan dat past binnen je basisondersteuningsbudget (BOB).
Activiteiten
Zorgboerderij
De boerderijwinkel maakt deel uit van de zorgboerderij. De ligging van de boerderij en de samenwerking met het Proefcentrum zetten de deur open naar maatschappelijke integratie.
Boerderijwinkel
Molenstraat 28 / Roosdaal
Onze bewoners zorgen zelf voor de verkoop van dagverse groenten en fruit.
seizoensgebonden (di 10u30-12u30 en vrij 14u-16u)
0493 21 27 24
myrthe.detroyer@havinet.be
Creawinkel
Schapenstraat 4 / 1770 Liedekerke
Bewoners die creatief aangelegd zijn of graag creatief werken, kunnen kiezen voor dagbesteding in het atelier. Vanuit de eigenheid en de interesses van de bewoners wordt er gezocht naar technieken die leiden tot verrassende resultaten.
Papier scheppen, keramiek maken, schilderen, tekenen,… leiden tot kaartjes, boekjes, schaaltjes, beeldjes, schilderijen,… . een afgewerkt product waar zij en wij heel fier over zijn.
U kan steeds contact opnemen indien u een product wil kopen of een bestelling wil plaatsen.
Hilde Geeraerts
053 68 28 47
hilde.geeraerts@havinet.be
Valierkrantjes
Wat reilt en zeilt in onze huizen? In onze Valierkrantjes staat telkens een uitgebreid overzicht van de meest memorabele momenten, nieuwste nieuwtjes en nog veel meer.